جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • دوره ها
  • مقاله ها
  • رویدادها
  • درباره دانشکده
دانشکده بهشت
  • خانه
  • دوره ها
  • مقاله ها
  • رویدادها
  • درباره دانشکده
ورود و حساب کاربری
0

وبلاگ

دانشکده بهشت > پیشنمایش زنده > تدابیر > باید ها و نباید ها در مواجهه با ویروس کرونا – بخش اول: پیشگیری

باید ها و نباید ها در مواجهه با ویروس کرونا – بخش اول: پیشگیری

1400-10-11
تدابیر
باید ها و نباید ها در مواجهه با ویروس کرونا – بخش اول:پیشگیری

باید ها و نباید ها در مواجهه با ویروس کرونا – بخش اول:پیشگیری

 

برای پیشگیری کرونا چه ­کاری می توان انجام داد؟ اینکه من ماسک بزنم، دست­ هایم را بشویم، فاصله اجتماعی را رعایت کنم خوب و مفید است؛

ولی این ها فقط به من می­گوید اگر ویروس کرونا خواست به تو حمله کند از او فاصله بگیر. مثلاً اگر ویروس ­کرونا خواست به تو حمله کند ماسک بزن و اجازه­ ورود به او را نده. حالا خودم چی؟

خودم هم باید یک توانایی برای مقابله­ با ویروس داشته باشم. اگر وارد بدن من شد تکلیف چیست؟ اکنون می ­بینیم که آمار وحشتناکی ارائه می­شود. روزانه 500 نفر فوتی داریم.

به یک آمار بسیار عجیب رسیده ­ایم و تعداد مبتلایان هم بسیار زیاد شده و می ­بینیم کنارمان اغلب آدم­ها در حال مبتلا شدن هستند. حالا باید چه­ کار کنیم؟

اولین چیزی که به ­نظر می­رسد این است که باید به دو نکته‌ی مهم زیر توجه داشته باشیم.

 

1- قوی بودن سیستم دفاعی بدن

2- نبودن عفونت در بدن

که یکی ایجابی است و یکی سلبی است. من باید عفونت­ها را از بدنم بیرون کنم و یا نگذارم عفونت در بدنم به وجود بیاید. از طرفی باید سیستم ایمنی بدنم آن­قدر قوی باشد

که وقتی با مهاجم روبه‌رو می­شود خودش بتواند آن را دفع کند و با آن مبارزه کند. در این راستا چه کار کنم؟ سیستم ایمنی بدنم را چطور می­توانم تقویت کنم؟

یا مگر سیستم ایمنی ما ضعیف می­شود که اکنون بخواهیم آن را قوی کنیم؟ بله، مسأله بسیار بدی که اکنون در جامعه­ ما هست موضوع ترس است.

ما بیشتر در حال جان دادن از ترس کرونا هستیم تا از خود کرونا.

 

اجازه دهید یک مثال برایتان بزنم، شاید جالب باشد. جنگی اتفاق افتاد در کشوری به اسم ایران. عده ­ای رفتند و در دفاع مقدسی شرکت کردند و شهید شدند.

اما ترسی که از جنگ بر این کشور حاکم شده بود فقط مربوط به آن عده ­ای که رفتند و جنگیدند نبود.

اتفاقاً آن­هایی که رفته بودند و جنگیده بودند خیلی ترسی نداشتند. تعداد کسانی که رفتند و در جنگ شرکت کردند و درگیر این جنگ شدند 9 درصد کل جمعیت بود.

بقیه­ ایران از ترس جنگ، تمام زندگیشان دچار اختلال شده بود. البته بعضی­ هم آن وسط سوءاستفاده می­کردند.

 

به­ نظر می­رسد اکنون ما هم در شرایط جنگی واقع شده ­ایم. شرایط جنگی با ویروس منحوس کرونا که البته آن هم جندالله است. آمده کمی پیچ ما را تنظیم کند.

فکر کردیم خیلی قدرت داریم. گمان کردیم اکنون دیگر نظام پزشکی داریم که همه بیماری­ها را درمان می­کند. یک ویروس آمده پیچمان را تنظیم کند که بفهمیم و بدانیم جایی خبری  نیست.

البته کسی که توکلش به خداست از پس این ویروس هم برمی ­آید و به سلامت گذر می­کند.

 

طبق آماری که سازمان بهداشت جهانی داده، این ویروس به شدت ضعیف ­تر از آنفولانزا، سارس، ابولا و بسیاری از ویروس ­هاست که جان انسان را در طی سال­ها گرفته و می­گیرد.

البته در شیوع قوی است ولی در کشت و کشتار نه. خیلی ضعیف است و اصلا ویروس قدرتمندی نیست. این ویروس آن­قدر قدرتمند نیست، پس چرا من تا این حد می­ترسم؟

هر روز آمار مرگ و میر را اعلام می­کنند. این ترس آور است. بد نیست در اینترنت سرچی کنیم و آمار سقط جنین در جهان را ببینیم.
روزانه چند میلیون بچه سقط می­شوند. آمار سقط جنین در ایران شاید باورکردنی نباشد.

 

یک آماری هست که به صورت رسمی 500 تا و یک آمار غیررسمی خود پزشک­ها اعلام می­کنند که روزانه ما هزار سقط جنین علی الظاهر قانونی داریم که البته طبق پروتکل­های خود وزارت بهداشت قانونی نیست.

 

چرا این آمار برای ما هراس ایجاد نمی­کند؟ چرا هر روز این آمار را برای افراد باردار نمی گوییم؟ که مثلا آیا می­دانید امروز چند تا بچه سقط شد؟! معلوم است می­ترسد و بچه اش سقط می­شود.

آمار تصادف­های ما چقدر است؟ روزانه چند نفر انسان در اثر تصادف می­میرند؟ آمار مرگ و میر اعتیاد و…

 

پس اگر قرار شد ما بترسیم و این ترس در وجود ما رخنه کند اولین اتفاقی که برای ما رقم می­خورد این است که سیستم ایمنی ما را ضعیف می­کند.

شما وقتی می­ترسی تمام بدنت دچار اضطراب می­شود. حالا بر اساس هر طبی که تحلیل بکنی، ترس عاملی است در نابود کردن سیستم دفاعی و سیستم ایمنی بدن. 

 

رعایت­ هایمان سرجای خودش. اما ترس معنا ندارد. مگر ما خدا نداریم. مگر ما ولی ­الله نداریم؟ خب یک توکلی بکنیم، توسلی بکنیم به امام زمان که آقا حواست به ما هست؟

ما هم شیعیان شماییم و تمام.

 

قرار نیست ما قدم عقب بگذاریم. ما سر مرزهایمان محکم ایستاده ­ایم. از کیان مملکتمان دفاع می­کنیم. خب همین کار را هم برای ویروس کرونا انجام می­دهیم. 

ماسک می­زنیم فاصله اجتماعی را حفظ می ­کنیم ولی نمی­ ترسیم. لازم نیست برای این که ما تدابیر وزارت درمان را رعایت کنیم بترسیم.

ویا اینکه تا مردم را نترسانیم چیزی را رعایت نمی­کنند. این حرف اشتباه است. الحمدلله رب العالمین مردم فهیم ­اند. بگویید برای حفظ جان خودت این کارها را انجام بده و نترس.

تو بر کرونا پیروز می­شوی.

 

پس این شعاری که ما می ­توانیم کرونا را به حول و قوه­ الهی شکست بدهیم، چه می­شود؟ پس نباید بترسیم.

ترس عاملی است که سیستم دفاعی بدن و سیستم ایمنی بدن را به شدت ضعیف می­کند

و اگر این سیستم ضعیف شد مثل این است که حکومت مرکزی را ضعیف کنیم و بگوییم کسانی را از سازمان ملل بیاوریم در مرزهای ما مستقر کنیم تا به ما حمله نکنند.

او که دلش به حال تو نسوخته است. سیستم حکومت مرکزیت را قوی کن. سیستم دفاعی بدن مملکتت را قوی کن.

همان­طور که رهبر عزیزمان فرمودند سیستم موشکی ما باید قوی باشد، سیستم دفاعی ما باید قوی باشد. در مورد کرونا هم همین­طور باید باشد.

 

چه راه­کارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارد؟

ترس یک کار سلبی بود که سیستم دفاعی بدن من را ضعیف می­کرد. حال چه کنم که سیستم دفاعی بدنم قوی شود؟

یک کار خیلی ساده این است که روی سیستم دفاعی بدنم بار اضافی نباید بگذارم. با چه کاری؟ با پرخوری. با عدم رعایت موازین اسلامی در غذا خوردن.

آن­قدر پُر می­خورم که سیستم دفاعی بدنم از تدبیر بدنم عاجز می­شود. دیگر چه­ کاری انجام دهم؟

یکی از کارهایی که می­تواند خیلی کمک به تقویت سیستم دفاعی بدن بکند ورزش کردن است.

اکنون همه­ ایرانیان عزیز در خانه­ ها نشستند پای موبایل­ ها و تلویزیون و اندک تحرکی هم که داشتند از ایشان گرفته شده است. خب چه ­کار کنیم؟ ورزش کنید.

گفتند در بوستان ها و پارک ها حضور پیدا نکنید. بسیار خب در خانه ورزش کنید. اتفاقاً با این آلودگی که الان هوا دارد خیلی بهتر است که در خانه ورزش کنیم.

 

چه ورزشی انجام بدهیم؟ یک دویدن آرام یا پیاده روی تند. چقدر؟ آن قدری که کمی نفس تند شود، کمی صورت سرخ شود، کمی عرق در بیاید. ممکن است روز اول دو دقیقه ورزش کردن باشد اشکالی ندارد دو دقیقه ورزش کنید.

مثلا سه بار و هربار به مدت دو دقیقه ورزش کنید. البته با شرایطی که برای ورزش کردن قائلیم؛ یعنی معده خالی باشد، روده ­ها از مدفوع خالی شده باشد. مثانه هم پر نباشد.

 

اگر من این کار را انجام دهم، آرام آرام بدنم قوی می­شود. حکومت مرکزیم قوی می­شود.

ورزیده می­شود. حالا این شخص را برای مقابله­ با کرونا بفرستم بهتر است یا یک آدمی را که همین طور پای تلویزیون دراز کشیده و مشغول موبایل است و فقط می­خورد.

خب اضافات این مواد در بدنش چه اتفاقی را رقم خواهد زد؟ دفع نمی ­شود، فاسد می­شود.

 

چه کنیم که عفونت در بدنمان ایجاد نشود؟

گفتیم که اگر عفونت در بدن ما باشد، ویروس کرونا از هر جایی که رد شود و دستش به ما برسد ما را مبتلا خواهد کرد. چگونه عفونت در بدن درست نکنیم؟

اولین نکته این است که پرخوری نکنیم. آداب غذایی را رعایت کنیم.

تند غذا نخوریم، درهم خوری نکنیم، وقتی غذا می­خوریم روی غذا میوه نخوریم، چند مدل غذا با هم نخوریم چون باعث می شود عفونت در بدن ما به وجود بیاید.

 

وقتی تند تند غذا می­خوریم غذا در بدن به واسطه نجویدن و مدت زیاد در معده ماندن فاسد می­شود. مایعات را روی غذا نخوریم، چراکه این هم باعث افساد هضم می­شود.

بعضی مواد غذایی هم باعث ایجاد عفونت در بدن می­شوند. مثلاً میوه غیر فصل باعث عفونت می‌شود؛ حتماً از میوه‌های فصل استفاده کنیم. در میوه خوردن هم درهم‌­خوری نکنیم.

وقتی یک بشقاب پر از انواع میوه ­ها شامل پرتقال، موز، لیمو، خیار و غیره را با هم می­خوریم آن­ها نمی‌توانند هضم خوبی در بدن داشته باشند و چون به شدت لطافت دارند، تبدیل به عفونت می‌شوند.

هنوز در برخی مغازه­ های میوه فروشی هندوانه وجود دارد، هندوانه مخصوص فصل زمستان است یا تابستان؟!

خداوند این میوه را برای فصل تابستان که رطوبت زیادی از بدن تحلیل می رود، قرار داده است که جایگزین این رطوبت از دست رفته باشد و بدن را خنک کند و آب مورد نیاز بدن را تامین کند؛

ولی در فصل پاییز و زمستان چون بدن تعریق ندارد نیازی به خوردن هندوانه نیست. همچنین خیار نیز مخصوص فصل تابستان است و

 هر میوه دیگری که من در غیر فصل خود استفاده کنم، باعث ایجاد عفونت در بدن می­شود.

 

گاهی بعضی تصور می‌کنند که باید حجم زیادی از میوه بخورند تا مثلاً ویتامین c یا ویتامین­ های دیگر در بدنشان تأمین شود. این تصور غلط است.

طب جدید هم می­گوید اگر ما یک نصف پرتقال استفاده کنیم ویتامین c لازم برای بدن ما برای یک روز تامین می­شود، چه نیازی هست که شما شش تا پرتقال و دو تا هم لیمو شیرین بخوری؟

 

نکته بعد این است که از غذاهایی که استعداد عفونت شدن در بدن دارند کمتر استفاده کنیم. مثل غذا­های خمیری، یعنی الویه یا انواع نان باگت. همچنین از غذاهایی که خون خوب در بدن تولید نمی کنند پرهیز کنیم، مانند قورمه سبزی، آش شله قلمکار، حلیم بادمجان.

بادمجان مناسب فصل تابستان است که البته طبخ آن نیز آدابی دارد. ماهی، مخصوص فصل تابستان است، که البته برای مردم اصفهان بهتر است به صورت کبابی مصرف شود.

خوردن ماهی در فصل پاییز و زمستان باعث ایجاد رطوبت شدید سرد بلغمی در بدن می‌شود،

که بدن را آماده دریافت ویروس می‌کند که حتی یک متر و نیم که هیچ، اگر کرونا از چند کیلومتری ما نیز رد شود به آن مبتلا می­شویم!

 

اگر ما یاد بگیریم که ماهی غذایی نیست که بتوان آن را در اصفهان زیاد مصرف کرد و مخصوص جنوبی ­ها و شمالی­ هاست، آرام آرام عادات غذاییمان را درست می‌کنیم

و در این صورت خود جناب ماهی فروش هم می‌فهمد که در فصل پاییز و زمستان نباید ماهی صید جنوب را برای فروش به اصفهان بیاورد.

اگر من یاد بگیرم که زمستان، در فصل سرد، آن هم در شب چله الزاماً نباید هندوانه بخورم، آن وقت هندوانه فروش محترم هم یاد می­گیرد که در آن زمان هندوانه نیاورد

و آرام آرام عادات غذایی ما درست می‌شود. همچنین مصرف بیش از حد فست فودها.

 

یک قاعده می گوید، برای ایجاد یک فعل یا یک پدیده در عالم فقط فاعلیت فاعل کافی نیست بلکه قابلیت قابل هم شرط است.

ما فاعلیت جناب کرونا را قبول داریم که می‌تواند ما را مریض کند اما ما می‌توانیم قابلیت مریض شدن را از بدن خود بگیریم!

اگر آن فاعلیت بیاید و قابلیت وجود نداشته باشد نمی‌تواند ما را مریض کند. چیزی که اکنون گفته می‌شود، این است که ویروس کرونا ما را بیمار خواهد کرد.

ولی ما می‌توانیم با دست خودمان کاری کنیم که بیمار نشویم همانطور که می توانیم کاری کنیم که بیمار بشویم.

 

 

استاد شاهمرادی

بخشی از گفتگوی خبرگزاری اصفهان شرق با استاد – آذر1399

لینک های دانلود

باید ها و نباید ها در مواجهه با ویروس کرونا – بخش اول:پیشگیری
قبلی تدابیر فصل زمستان بخش اول
بعدی غذاهای مناسب فصل زمستان

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • رسول گفت:
    1400-11-15 در 20:08

    فقط نوکردم ودسدونم بوسیدم مرد خدا

    پاسخ
  • زهرا رزازی بروجنی از اصفهان گفت:
    1400-11-24 در 12:42

    سلام فوق العاده بود سپاسگزارم التماس دعا

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی

© 2024 تمامی حقوق برای سایت دانشکده بهشت محفوظ است. | طراحی توسط موسسه خدمات فناوری اطلاعات همراه

icon
icon
×
icon
سلام! برای گفتگو در ایتا بر روی پشتیبان زیر کلیک کنید.
این سامانه به صورت آزمایشی ست لذا پاسخدهی با تاخیر و نه به صورت آنلاین انجام خواهد شد.
پشتیبان آموزش Whatsapp chat
پشتیبان آموزش
پشتیبان آموزش
واحد پشتیبانی
پیگیری و پاسخدهی در مورد مسائل آموزشی
×
icon
سوالات متداول
در این قسمت سوالات متداول کاربران جمع آوری شده است تا در صورتی که شما هم همین سوال را دارید پاسخ سوال خود را پیدا کنید
بازگشت