جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • دوره ها
  • مقاله ها
  • رویدادها
  • درباره دانشکده
دانشکده بهشت
  • خانه
  • دوره ها
  • مقاله ها
  • رویدادها
  • درباره دانشکده
ورود و حساب کاربری
0

وبلاگ

دانشکده بهشت > پیشنمایش زنده > دسته‌بندی نشده > تدابیر زمستان قسمت دوم

تدابیر زمستان قسمت دوم

1400-10-22
دسته‌بندی نشده

تدبير خوراک و نوشيدني

1- به خاطر هواي بسيار سرد زمستان و بسته‌بودن منافذ بدن و در نتيجه مجتمع‌شدن حرارت غريزي در بطن، هضم انسان در اين فصل قوي است. بنابراين ميل و نياز بدن به سمت غذا با حجم زياد، غليظ و دير هضم‌تر، از فصول ديگر، بيشتر مي‌شود. همچنين استفاده از غذاهاي مولّد خون، جهت افزايش حرارت بدن ضروري است.
2- نکته قابل توجه اين است که در فصل زمستان به علت قوت هضم، افزايش وعده‌هاي غذايي و مقدار آن در هر وعده براي بدن قابل پذيرش خواهد بود. و افراد لاغر اندامي که قصد اضافه کردن وزن خود را دارند، بهترين زمان براي شروع اين کار، فصول سرد بخصوص فصل زمستان مي‌باشد.
3- بهترين غذاها براي فصل زمستان، غذاهايي هستند که با گوشت قرمز تهيه شده‌اند؛ ازجمله آبگوشت، کباب گوسفند و … .
4- توصيه مي‌گردد از خوردن غذاهاي لطيف به خصوص ميوه‌هاي مربوط به فصل‌هاي ديگر مانند خيار، هندوانه، خربزه، به علت فساد سريع و تبديل شدن به عفونت، به شدت خودداري شود.
5- بايد از موادي که مزاج سرد دارند يا توليد ماده بلغم مي‌نمايند، پرهيز‌نمود؛ ازجمله ترشي‌ها، ماهي، ماست و دوغ، بادمجان، عدس و … .
6- با وجود منع از خوردن ادويه‌جات در فصول ديگر، در فصل زمستان مي‌توان مقدار بسيار اندکي از ادويه‌هاي گرم مانند زيره و دارچين و … در پخت غذاهاي دير هضم اين فصل استفاده نمود.
7- در وعده‌هاي غذايي زمستان مي‌توان از غذاهاي شيرين مانند حلواها بيشتر از فصول ديگر استفاده نمود.
8- نکته بسيار حائز اهميت، پرهيز جدي از مصرف آب زياد، آب يخ و نوشيدني‌هاي خنک به خصوص با غذاست، که بدن را سرد و ضعيف و مستعد بيماري‌هاي بلغمي مي‌نمايد.
9- در اين فصل مي‌توان از دم‌نوش‌هاي گرم مانند به‌ليمو، دم نوش سيب، بادرنجبويه و به، به عنوان ميان‌وعده استفاده نمود.
صبحانه مناسب زمستان
در اين فصل نيز به علّت سردي هوا تا حدودي مي‌توان از صبحانه‌هاي گرم و شيرين و در مواردي ديرهضم‌تر از ساير فصول استفاده نمود. البته رعايت قاعدة اصل قرار دادن نان و نيز عدم تکرار نوع خاصي از صبحانه‌هاي مذکور در فواصل زماني کوتاه لازم است. البته بايد يادمان باشد که در وعده هاي صبحانه، اصل و اساس صبحانه بايد نان باشد و آن چه که همراه آن ميل مي شود، بهانه اي براي صبحانه خوردن باشد و از طرفي تکرار نوع خاصي از صبحانه براي هر روز، موجب بروز گرمي و يا لزوجت، يا غلظت، يا چربي و يا سردي در خون مي گردد.
نان + سيب شيرين
نان + کلّه پاچه
آب سيب + نان
نان +کرة محلي + مرباي کدو حلوايي
نان +کرة محلي + مرباي هويج
نان + مرباي به
نان + عسل
نان +کرة‌محلي + مرباي بالنگ
حليم گندم + نان اندک
نان+ تخم مرغ نيم برشت
نان + حلوا شکري
نان + ارده و شيره
حليم‌شير + گندم
نان + بادام (خيس‌خورده پوست‌کنده)
نان + فندق
نان + شير فندق
نان + شير بادام
ناهار و شام مناسب زمستان
علاوه بر امکان استفاده از غذاهاي ارائه‌شده دربخش مناسب فصل پاييز، غذاهاي زير نيز پيشنهاد مي‌گردد:
1- نان و پنير و گردو به عنوان وعدة شام در شب هاي بسيار سرد و گردوي اندک
2- خورشت کرفس به جز افرادي که مبتلا به خارش وبيماري هاي پوستي هستند
3- برياني
4- شورباها
5- سوپ‌ها به عنوان شام به همراه کمي از ادويه‌هاي حارّه از قبيل: زيره، دارچين، فلفل، آويشن هرکدام به تنهايي يا از هر‌کدام به مقدار بسيارکم.
6- آبگوشت با نخود بيست و چهار ساعت خيس خورده، بدون رب گوجه فرنگي و سيب زميني همراه با جوانه گندم و مقداري آلوي درشت خشک شده، کمي دنبه و قلم ماهيجه.
ميوه‌ها
بايد به اين نکته توجه داشت که اصل در ميوه‌ها رطوبت‌بخشي آن‌ها مي‌باشد به‌همين علت تنوع ميوه ها در فصل تابستان بسيار زياد است.
از طرفي در تابستان قوت معده ضعيف است و هضم ميوه‌ها به علت لطافت آن‌ها به آساني انجام مي‌شود.
در زمستان قوت معده زياد ا‌ست واحتياج به رطوبت هم نمي‌باشد در نتيجه نه نياز به لطافت ميوه داريم و نه رطوبت آن و حکمت بالغه باري تعالي بر‌آن تحقق يافته که بر سبيل عدم احتياج بدن، طبيعت نيز مولد ميوه در اين فصل نباشد.
اما از آن جا که خلق خدا خود را محتاج به مصرف ميوه مي‌بينند، توصيه مي‌شود ميوه‌هايي که فقط متعلق به فصل پاييز است و يا ميوه‌هاي استوايي را مصرف نمايند.
ليمو شيرين
پرتقال شيرين؛ که در مصرف آن نبايد زياده روي شود و نهايتاً يک عدد در طول روز کافي است.
نارنگي؛ بسيار کم مصرف شود زيرا موجب ضعف معده و سردي معده و کم خوني مي‌گردد.
موز کاملا رسيده
آناناس؛ به مقدار کم، به علت ايجاد حرارت زياد در بدن، مخصوصاً در اقاليم خشک مثل اصفهان، يزد و… .
ميان وعده‌ها:
انجير خشک، پر‌هلو، آب‌هويج، هويج، حلواي گندم.
پالودة سيب
دم‌نوش بادرنجبويه يک ساعت بعد از شام، به‌ليمو يا اسطخودوس (اگر سر با هواي سرد برخورد داشته است)
فرني با شيره
سويق‌ها (سويق گندم با شکر ميل شود)
جوانه‌ها + روغن زيتون + ليمو‌ترش تازه

قبلی غذاهای مناسب فصل زمستان
بعدی تدابیر قبل و بعد از روز و ساعت فصد ویژه آقایان

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی

© 2024 تمامی حقوق برای سایت دانشکده بهشت محفوظ است. | طراحی توسط موسسه خدمات فناوری اطلاعات همراه

icon
icon
×
icon
سلام! برای گفتگو در ایتا بر روی پشتیبان زیر کلیک کنید.
این سامانه به صورت آزمایشی ست لذا پاسخدهی با تاخیر و نه به صورت آنلاین انجام خواهد شد.
پشتیبان آموزش Whatsapp chat
پشتیبان آموزش
پشتیبان آموزش
واحد پشتیبانی
پیگیری و پاسخدهی در مورد مسائل آموزشی
×
icon
سوالات متداول
در این قسمت سوالات متداول کاربران جمع آوری شده است تا در صورتی که شما هم همین سوال را دارید پاسخ سوال خود را پیدا کنید
بازگشت