حفظ صحت اعضای بدن

اعضای بدن انسان هر کدام برای حفظ صحت و سلامتی، نیاز به یک سری تدابیر اختصاصی دارند که در این گفتار به آن پرداخته ایم…

حفظ سلامتی قلب

قلب سلطان و رئیس مطلق و اشرف اعضاست

نشانه کارکرد خوب قلب :
☆درک درست از موضوعات
☆در فعالیت های بدنی دچار رکود و خستگی زودرس نشوید
☆در فعالیت بدنی تنفس سریع نشود و تش قلب نگیرید

اضر اشیاء برای آسیب به قلب :

■ دوری از همّ و غم (دل مشغولی )
■عدم همنشینی با آدمهای ناهمنجس ،جهال،اراذل
■عدم مجالست با افراد کریه المنظر
■دوری از هرآنچه باعث جریحه دارشدن قلب است مثل دیدن صحنه ناخوشایند و شنیدن صحبتهای ناشایست

مقویات قلب :

🔆 غذای لطیف بخورید تا خون خوب برای قلب تولید شود .
مانند :گوشت گوسفند ،مرغ ،زرده تخم مرغ نیم برشت ،کبک و خروس بچه

🔆بوئیدن روایح :
مانند: بوی سیب ، بوی به ،بوی تربت و کاهگل

🔆مقویاتی مثل :رب سیب ،رب به ،سیب ،انار،رب انار ،جوارش آمله ، شربت مفرح ، شربت جلاب ، پالوده سیب (سیب قرمزرنده شده +گلاب + بیدمشک + کمی شکر )

🔆گفتن ذکر بسم الله الرحمن الرحیم لاحول و لا قوه الا بالله العلی العظیم
۷بار بعد از نماز صبح و ۷ بار بعد از نماز مغرب با گذاشتن دست روی قلب باعث قوت قلب می شود .
نوشتن این ذکر با زعفران روی دل گوسفند و کباب کردن آن باعت تقویت قلب است .

🔆 تنفس طبی :

۳مرتبه هر مرتبه ۳ بار
این کار باعث تقویت قلب و کم شدن استرس و اضطراب و تپش قلب می شود .
وقتی از خواب بیدار شدید از جای خود بلند نشوید اول چشم خود را باز کنید بعد نفس عمیق بکشید سپس بنشینید و به سجده بروید ، حال می توانید بلند شوید .
این روند باعث تقویت قلب شما میشود .

🔆ماساژ قلب با روغن گل سرخ

🔆شربت گلاب و بید مشک و بوئیدن آنها برای قلب موثر است .

 

 

حفظ سلامتی کبد

عوامل از بین رفتن کبد
۱_ عدم رعایت دفعات غذا و فواصل بین غذا: هنوز کبد مشغول غذای قبلی است که غذای جدید وارد می‌شود و
باعث گرفتگی و فرسایش و عمر کوتاه کبد می‌شود.

۲_ نخوردن آب همراه با غذا مخصوصا روی غذای چرب

۳_ تنها روغن زیتون است که به کبد آسیب نمی‌رساند.
در سوره مومنون آیه ۲۰⬅️ به روغن زیتون اشاره شده است.

۴_ تداوم برخوردن مواد غلیظ
اگر غذای غلیظ می‌خورید آن هم در فصل سرد، حتما ورزش کنید تا در کبد باقی نماند.
سوسیس و کالباس خانگی، پیتزا، اسنک، قارچ، ذرت مکزیکی، در کبد گیر می کند.
خوردن نان فریز شده هم رایحه کبد را عوض می‌کند.

۵_ ممنوعیت آب بعد از فعالیت بدنی یا نفسانی شدید(غضب، ورزش، جماع) باعث بیماری کبد چرب می شود.

۶_ چیزهایی که به کبد خیلی فشار می‌آورد از عوامل نفسانی
۱) غضب
۲) گیر کردن اتفاقات در وجود شخص(کینه)
شخص زود_ زود عصبانی شود.

بطور کلی دم‌کرده شاهتره برای حفظ‌الصحه‌ کبد مفید است ،مخصوصا با غذای چرب یا گیر کردن حرفها در کبد، هم کمک کننده کبد است، هم قوت دهنده کبد.
البته مداومت در مصرف آن خوب نیست.❌
کسی که حرارت دارد با مقداری کاسنی دم کند و بخورد.

علامت بارز کبد چرب⬅️ خستگی زودرس که در خون غلیظ هم دیده می‌شود.

بهترین درمان کبد⬅️ ورزش کردن و نخوردن غذای پختنی بجز نان( حتی پلوماش و سوپ و شوربا هم نخورد)
۴۰ روز مداومت بر خام‌خواری
هر هفته روزی یک‌بار یک غذای پختنی بخورد( چند پر گوشت تازه ساتوری شده گوسفند یا سینه مرغ کباب شده یا خروس بچه)
۸_ خوابیدن⬅️ ساعت ۹ شب ساعت بازسازی کبد است.



حفظ سلامتی معده

۱. درهم خوردن و پرخوری (چند نوع طعام باهم خوردن ) (خوردن تا جایی که جای نفس در معده نماند )

۲.خوردن چیزهای لزج که به خمل (پرز)معده می چسبد و باید ساعتها و روزها طول بکشد تا معده آنرا هضم کند مثل خوردن خامه یا خوردن روغن های مایع

۳. قی کردن زیاد مخصوصا قی شدید با شدت پرتاب برای معده ضرر دارد ، قی ملایم به صحت معده کمک می کند .

۴.غذاهای مقوی معده مثل :کباب گوسفند و کباب مرغ

۵.سکنجبین ، شربت به لیمو ،شربت بالنگ مقوی معده هستند

۶.لحوم و پیه میو ه ها مثل پیه انار معده را دباغی میکند مخصوصا معده های رطوبی همراه با نفخ مثلا خوردن پرتقال زیاد تضعیف کننده معده است پس بهتراست کمی پیه پرتقال با آن بخورد .

۷.از جوارشها مثل رب سیب ،رب به ،، روغن گل سرخ و اطریفل مقوی معده است .

۸.گلقند مقوی معده گرم و گل انگبین مقوی معده سرد باعث تقویت هضم و معده است .

۹.نعنا و عرق نعنا چون بادشکن است و مواد را تقطیع می کند و قبض دارد و معده را جمع می کند پس برای معده سرد و تر توصیه می شود .



حفظ سلامتی دماغ(مغز)

۱_ افراط خواب و بیداری مضر مغز است.
۱۰ شب تا ۴ صبح ساعت بلغم است⬅️ بلغم غذای مغز است.

۲_ جماع بیش از حد⬅️ جماع به اندازه، مقوی ارواح و قوی هست.
جماع زیاد قوای مغز را از بین می‌برد و فرد کم‌هوش و حافظه و کم‌فهم می‌شود. و دچار عدم تمرکز می‌شود و دچار فکر و خیال
جماع اگر به موقع اتفاق نیفتد مواد احتباس پیدا می‌کند ،گرفتگی و کسلی و بداخلاقی و کج خلقی بدنبال دارد.

۳_ پر خوردن باعث تخمه می‌شود و بخارا و اخلاط فاسد به مغز آسیب می‌رساند.

۴_ اشیا ترش مثل قره‌قروت، قارا، سرکه، تمشک جنگلی یا آلو جنگلی خیلی ترش به مغز آسیب می‌رساند، چون اشیا ترش مضر عصب است و شخص بی اعصاب می‌شود و آستانه تحمل پایین پیدا می کند.

۵_ از اشیا مفید برای مغز اطریفل گشنیزی است که رطوبات اضافه را از مغز می‌گیرد، بخارات را خشک می‌کند و کم می‌کند و مانع بالا رفتن بخارات می‌شود.

۶_ پرهیز از مبخرات⬅️ یکی از مبخرات خیلی قوی پیاز است.
پیاز، ترخون، تره، خردل،کلم، جگر، در اصفهان خرمای رطب نه خرمای خشک(زاهدی و کربلایی)، سیر و موسیر، ترشی کلم و سیر، گل کلم شور، کلم شور

۷_ پرهیز از افراط فکر

۸_ احتراز از بوی روایح بدبو: لباس یا ظرف مانده و شسته نشده_ زباله مانده

۸_ تدبیر آلاینده‌ها
آلاینده‌ در شهر‌ها حافظه را از بین می برد، قوای ذهن را کم می‌کند.

استفاده از مغزیجات⬅️ ترجیح با بادام یا فندق

۹_ تدبیر استفاده از بخور سرد در منزل: بخور سرد مواد سنگین می‌شوند چون در هوا معلق هستند و با استشمام به مغز و قلب آسیب می‌رسانند.

۱۰.بوئیدن گلاب مفید است .

برگرفته از دوره تدبیر و بهبود بدن – استاد شاهمرادی

×
پاسخگوی بهشت