در این فصل به دلیل غلبه اخلاط بدن، برای حفظ صحت نیازمند پاکسازی کلی در بدن می باشد که باید فصد و اسهال و قی و حجامت و یا تدابیر دارویی توسط طبیب حاذق تجویز گردد.
- قی تدبیری است برای کسانی که به آسانی می توانند قی نمایند به جهت آنکه در فصل زمستان بلاغم و رطوبت در معده و سینه و صدر منجمد می گردد و در این فصل به دلایل گفته شده به حرکت در می آید و برای خارج کردن این مواد از فم معده و صدر، تدبیری بهتر از قی نمی باشد. زیرا اگر دفع نگردد باعث ایجاد امراض زیادی خواهد شد.
- فصد برای کسانی که آثار غلبه خون توسط طبیب برای ایشان تشخیص داده شود مفید است و از این طریق می توان کلیه ی موادی که فاسد شده و محتبس گردیده است خارج گردد.
- حجامت راهی ملایم تر از فصد است برای کسانی که غلبه خون کمتری دارند و البته کمتر از چهارده سال و بیشتر از شصت سال عمر نداشته باشند و بر خلاف فصد که پاکسازی تمامی اخلاط بدن یعنی دم و صفرا و سودا و بلغم را انجام می دهد فقط می تواند به پاکسازی خلط دم آن هم به شرط آنکه غلیظ نشده باشد بپردازد.
- و از طرفی نیاز به رعایت اصول زمانی خاص و تدابیر ویژه دارد که تفصیل آن در این مختصر نمی گنجد.
- اسهال آخرین راه اخراج مواد می باشد. بدین معنا که اگر فرد یا به علت عادت یا به خاطر تشخیص طبیب فصد و حجامت و قی را نیازمند نبود اسهال ملایم مواد برای او مفید خواهد بود.